TKS-117 / Sisu R-141BPT/4650 (Jyry) / 1977

Jyry-Sisu R-241BTP

Omistaja: Jaakko Mäki-Laurila, Roismala

Auto on valmistunut tehtaalta alustanumerolla 28408 jo 1976, mutta rekisteröity ensimmäisen omistajansa Huittisten Aikuiskoulutuskeskuksen nimiin 1.4.1977. Jyry on varustettu heti uutena vaihtolavalaitteella. Varsinaisessa toimenkuvassaan se on ollut kouluajossa täysperävaunun vetäjänä. Myöhemmin 90-luvulla Jyryä on käytetty vielä ajoharjoitteluradan lumenaurauksessa. Viimeisinä vuosinaan Huittisissa auto seisoi oppilaitoksen pihalla romuvarastona rapistumassa. Ei kuitenkaan samoilla renkaansijoilla, vaan Sisua siirreltiin sen mukaan, missä se oli vähemmän tiellä.

Tein autosta tarjouksen jo keväällä 1999. Erinäisten vaiheitten jälkeen Jyry oli haettavissa Huittisista vuonna 2002. Restaurointi aloitettiin heti. Auto ei tarvinnut täysentisöintiä, esimerkiksi hyttikehikko ja moottori saivat jäädä paikoilleen.

Alusta ja vl-laite kunnostettiin uutta vastaavaksi, hytin ruostevauriot korjattiin ja verhoilut ehostettiin ja uusittiin. Moottoritila siistittiin "katseenkestäväksi". Jyryn mukana tulleesta avolavasta hyödynnettiin raami, jonka päälle rakensin puulaitaisen lavan.

Auto maalattiin alkuperäistä vastaavaksi keväällä 2004. Uudelleenrekisteröinti tapahtui myöhemmin elokuussa. Auto sai takaisin siinä uudesta asti olleet TKS-117 - rekisteritunnukset.

Museorekisteriin Jyry hyväksyttiin lokakuussa 2004.