Vanajan historia

Turkulainen harrastaja Jukka-Pekka Heinonen on koonnut mittavan määrän Vanajan historiaan liittyvää aineistoa, joka julkaistaan omana kokonaisuutenaan Veteraanikuorma-autojen seura ry:n sivustossa.

Vanajahistoria -sivustoa koskevat kommentit ja lisäys-/kehittämisehdotukset voi lähettää Vetkulle info[at]vetku.fi.

 

Aineiston kerääjän alkusanat.

Vanaja historia 1948-1968 on Vanajan autotehtaan ja sen tuotteiden historiaa harrastajapohjalta käsittelevä tieto- ja kuvakooste. Näiden sivujen avulla pyritään suppeasti esittelemään tämän teiltämme jo lähes kadonneen kuorma-automerkin historia. Sivut sisältävät kasvavan valikoiman kuvia eri aikakausien Vanaja hyötyajoneuvoista, sekä läpileikkauksen yhtiön historiasta. Suurena apunani tietojen hankinnassa on ollut Olli Blombergin kirja "Yhteissisusta Vanajan ja Sisun kautta Patriaan", jossa on käyty seikkaperäisesti läpi -muitakaan ajanjaksoja mitenkään väheksymättä - Vanajan autotehtaan eri vaiheet ja samalla se on toiminut näiden sivujen tukirankana.

 

Tahdon erityisesti kiittää Irma Laakkosta ja Olli Viitasta Patria Vehiclesiltä, joilta olen saanut runsaasti arvokasta tietoa sivustoa valmistaessani. Haluan kohdistaa kiitokseni myös toimitusjohtaja Tapani Suviselle (kuljetusliike Suvinen Oy, Turku) ja Pekka Paunulle (Väinö Paunu Oy, Tampere), sekä kaikille niille henkilöille, jotka ovat auttaneet saamaan kokoon tarvitsemaani tietoutta.

Kiitokset arvokkaasta aineistosta myös Lahden autokoritehtaalle sekä Kiitokori Oy:lle!


Turussa 12.3.2004

Tietojen kerääjä Jukka-Pekka Heinonen

 

Vanajalogo Vanajalogo