Sisu Autolta huomattava lahjoitus VeteraaniKuorma-autojen Seuralle

 

Sisu Auto on lahjoittanut arvokkaan lisän Veteraanikuorma-autojen Seura ry:n (Vetku) kokoelmiin.

Logistiikka-Kuljetus 2006 –näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa Vetkun osastolla näytteillä ollut vuoden 1935 mallinen SISU SH-4 kuorma-auto vaihtoi tallia 20. toukokuuta, kun SISU Auton toimitusjohtaja Teppo Raitis ja tiedotuspäällikkö Hannu Kuosmanen luovuttivat lahjakirjan sekä omistusta symboloivan mekaanisen kipin veivin Vetkun puheenjohtaja Veikko Hoppulalle ja varapj. Jari Ala-Ilomäelle.

 

SISU SH-4 on yksi vanhimmista säilyneistä SISU kuorma-autoista. Luovutusehtojen mukaan Vetku sitoutuu entisöimään ja kunnostamaan SISU:n ajo- ja esittelykuntoon. Vetku vastaa myös SISU:n ylläpidosta ja luovuttaa auton tarvittaessa Sisu Auton käyttöön näyttely- ja asiakastapahtumiin.

 

Auton luovutus on osa SISU kuorma-auton 75-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Samalla se muistuttaa dynaamista nykypäivää elävän SISU kuorma-auton vahvoista juurista ja suomalaisen kuorma-auton pitkästä historiasta, sanoo Sisu Auton toimitusjohtaja Teppo Raitis.

 

SISU SH-4 valmistui alun perin linja-autoksi vuonna 1935. Auton kori tuhoutui sodassa ja se muutettiin kuorma-autoksi. Autossa on 6-sylinterinen Hercules bensiinimoottori, jonka teho on 80 hv.

Veteraanikuorma-autojen seuran tavoitteena on käynnistää auton kunnostusprojekti mahdollisimman pikaisesti yhteistyössä Sisu Auton kanssa.

SISU tullaan rekisteröimään museoajoneuvoksi sekä asettamaan sen jälkeen jollakin sopivalla tavalla yleisön nähtäville.

 

Näin myös nuoremman sukupolven edustajat saavat mahdollisuuden tutustua suomalaisen kuljetuskulttuurin merkittäviin kehitysvaiheisiin, sanoo Vetkun puheenjohtaja Veikko Hoppula.

Seura raportoi projektin etenemisestä säännöllisesti sekä jäsenlehdessään että internetissä.